Nieuwsbrief november 2023

Gilde Nieuwsbrief  november 2023

 

Op dit moment is het Bestuur bezig met een nieuwe website. Deze website zal gestalte krijgen volgens het format van Gilde Nederland. Streefdatum voor de lancering van de nieuwe website: 1 februari 2024. Tot dan zitten we in een fase van transitie

 

De E-bike-tour van 27 september langs de landgoederen tussen Maas en Geul vond plaats in prima weersomstandigheden. Met een koffiepauze bij de Nachtegaal en een lunchpauze op de Markt van Meerssen. De tocht werd afgesloten met een borreltje op  buitenterras van kasteel Vaeshartelt. Het was een mooie route met veel gezelligheid.

 

Ook wij hebben wij aandacht besteed aan de “WEEK VAN DE EENZAAMHEID”.

Er was een (kleine) gezellige inloop met informatieverstrekking over ons Gilde met daaraan gekoppeld een leuke creatieve activiteit: stippen schilderen.

Kortom: voor herhaling vatbaar in 2024.

 

Ook de Wijnworkshop van 18 oktober was zeer geslaagd. Er werd geproefd en van streekhapjes genoten bij de Wijngaard St. Martinus in Vijlen. De groep van wijnliefhebbers was uitermate tevreden.

 

VACATURES: wij zijn dringend op zoek naar docenten voor de volgende cursussen”

  • “Spaans voor beginners”
  • “Franse conversatie”

Wie oh wie kan dit gaan verzorgen. Geïnteresseerden: MELD JE AAN!!!

Ook zijn we nog op zoek naar een kandidaat voor de functie van cursus coördinator/kantoormedewerker (m/v).

 

Voor belangstellenden voor een cursus Italiaans voor gevorderden is er goed nieuws. We zijn bezig met een nieuwe cursus met ingang van januari 2024. Houdt de website in de gaten!

 

Naast  de cursussen staan ook nog de volgende activiteiten op het programma:

>> Kokworkshop “Perzische Specialiteiten” onder leiding van Chef Jaren; na het vinden van een geschikte kooklocatie gaat dit plaatsvinden na de feestdagen.Website-info volgt binnenkort.

 

>> Bezoek aan het Europees Parlement in Straatsburg, (busreis) in combinatie met een overnachting in Colmar en bezoek Elzassers wijngaard en proeverij. Deze excursie zal plaatsvinden in het voorjaar van 2024. Website-info volgt later.

 

>> 9 t/m 14 juni: 6-daagse Gildereis naar Schotland. Uitvoerige reisbeschrijving en   relevante info binnenkort op onze website

 

Er kan nog steeds worden ingeschreven voor onze cursussen en activiteiten inzake het cursusjaar 2023-2024.

 

WIJ WENSEN ALLEN NOG EEN CREATIEVE HERFST TOE!

Namens het Gildebestuur,

Huub Monod de Froideville, Voorzitter