Computercursussen 2018/2019

Digitale video bewerking

 

In deze cursus leert U hoe U video's m.b.v. een computer kunt bewerken. 

Er word gewerkt met het programma STUDIO versie. 9 van Pinnacle en  de cursus is bedoeld voor beginners met videobewerking. 

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 

1.   Een film in de computer laden digitaal of analoog.Hier in wordt geleerd met een digitale of analoge camera,   of een videorecorder de film in de computer te laden en ook de instellingen die daar voor nodig zijn te gebruiken.   Aan de orde komen onder andere de voortgangmeter, de camcorderbediening en opnamehardware, stap-voor-stap opnemen en Scèneherkenning maar ook    opname in voorbeeldkwaliteit en in de volledige kwaliteit. Ook het audio gedeelte wordt niet vergeten.

 

2.   Een film bewerken en toevoegen van b.v. muziek e.d. Eenmaal in de computer kan het videobestand worden geopend en worden bekeken en het bewerken kan starten: b.v. basishandelingen voor videoclips en toevoegen. Videoclips trimmen (met handvatten en gereedschap) en het terug zetten.   Clips splitsen en combineren, invoegen en splitsbewerking. Video effecten gebruiken van af een lijst, effectparameters wijzigen Fade-in en fade-out voor effecten. Voorbeeld bekijken en berekenen.Restauratie effecten kleurcorrectie, ruisonderdrukking en stabiliseren. Tijdeffecten stroboscoop en snelheid. Kleur effecten zwart-wit, poster    en sepia. Leuke effecten zoals stralenkrans, ruis, waterdruppel. Ook komen    Stijleffecten aan de orde zoals vervagen, embosseleren, mozaїek, oude film en bevlekt glas. Ook muziek (CD’s), geluiden en spraak toevoegen wordt geoefend. Het maken van overgangen in de film en het bekijken daarvan als ook het werken met stilstaande beelden worden geoefend. Je leert ook menu’s te maken en ook werken met de tilel-edittor met teksten en achtergronden.

 

3.   Een film maken, op diverse media, b.v. CD of DVD. Als de film is bewerkt gaan we naar “De film maken” en dat kan op onderstaande om de film als Real Video of Windows Media op te slaan. Je kunt je film ook via Internet delen met anderen. Ook is het mogelijk om een AVI bestand naar een band te kopiëren. Meestal wordt de film overgezet op DVD, VCD, of S-VCD

 

voorkennis: windows
 benodigd: eigen  computer

aantal lessen  en lestijd: 7 *1,5 uur